每月彙整:二月 2016

[感謝文] Dub Park 2016年特別企劃:「真•係卡羅斯生日會」

「真.係卡羅斯生日會」噚日喺地球某角落完滿結束,多謝參加嘅堅.自願報名唔係被逼嘅會員好多位;香港專業會場工作人員4位、亞太區專業主持人2位、銀河系專業輔助主持2位、宇宙級專業主廚2位、大會官方指定國家級國寶攝影師1位 (註:以上職位可能會有重覆及純粹自封 + 自high) 同埋最重要「住在深海的大鳳梨裏」嘅嘉賓1位! 今次呢個生日會,堅.已經拖咗好幾年,每年話搞但總會唔知咩原因就係夾唔到搞唔成,所以我哋應承咗嘉賓咁多年都冇做亦都係堅.唔好意思。為咗表達我哋誠心歉意,特別將今次活動定為2016年留聲堂企劃第一彈。 嗱~ 俾哂提示… 有第一彈…即係仲會有第二彈…第三彈…噚日有嚟活動嘅朋友應該都已經知咩事!不過大家就唔好講住,今次係想將呢個秘密講俾你哋聽先。 活動內容同相就依照慣例係唔會公開嘅,除咗要為咗嘉賓嘅立場著想,亦都係要對參加活動嘅朋友公平。各位記住!記住!記住!唔好將噚日活動嘅內容、地點、對話、相…etc. 係網上面公開。呢份同嘉賓一齊創造嘅回憶就留喺大家心入面就好啦~ (咁似廣播劇對白嘅?!XD) 不過,我哋同以前一樣會公開生日蛋糕張圖,俾嚟唔到參加嘅朋友,睇吓我哋個蛋糕有幾好味嘅… (利伸:冇收廣告費) 同場加映首次喺留聲堂活動嘅新節目:「鴨手雞腳廚房」!主演係4位平日喺屋企都唔多幫手煮飯嘅工作人員,竟然親手煮到一煲香港街頭小食 – 咖哩雜丸 + 超甜白蘿蔔出嚟… 真係…不明 + M A G I C….. 呢張喺今次嘅紀念品,多謝小渡小姐嘅仗義相助!巧令令~巧可愛~ 最後…希望今次嘅活動唔會令嘉賓同會員朋友失望,新朋友唔好俾我哋幾個原來冇形象嘅工作人員嚇親…(雖然一直都冇形象…) 多謝各位,下次聚會見… 今次我哋真係好開心呀~下次聚會一定更加開心㗎啫~ 係咪呀,哈姆太郎? 係咪呀,各位留聲堂嘅朋友?   瘋狂hashtag時間: # 原來各位都會想睇現場廣播劇,小編會開始鞭策編劇們交稿,下次一定有。 # 各位都有聽留聲語,令到我哋好滾動~好滾動~好滾動~ # 簽名嘅時候,握手好啦~唔准抱抱!最多你好似台灣歌星咁買5張CD就可以抱抱… (明明我哋冇嘢賣…) … 繼續閱讀

發表於 2016年, 留聲活動 | 發表迴響