留聲堂

查看: 3944|回復: 9

[意見] 可唔可以表揚一下配音員呀~~

高級配音迷

既然TBB從不表揚配音員(自由身那邊也是啊),
不如綜合大家的提名, 定下名單再票選, 來個萬X「聲」輝頒獎典禮  
可以分最佳動畫、特攝/劇集、男女主角、男女配角......

只是想到為辛勞付出的配音員作一個年結也不錯,
如果太複雜的話, 就算了吧, 嘻嘻~~

聲之籌劃

聲之籌劃

贊成啊~~~
其實我都諗過類似o既o野,除o左男女主配外,仲有飛躍進步配音員XD

高級配音迷

其實暑假個排已經有一系列的投票post...

我不反對,不過我覺得如果搞一個所謂的頒獎禮的話,就要有好多野要顧及
宜家好多"頒獎禮"是做秀及商業宣傳手法等等...

高級配音迷

哈哈,好支持呢個想法呀,雖然我地響呢度搞的投票系自己發起,
但系我真系好希望距地的辛勞可以得到真實的回報^

10000萬

堂主

留聲堂同人廣播劇成員 聲之籌劃

這個嘛...應該是年頭的時候提出吧|||
想一想, 要整理名單的都...^^;;;

提議是不錯, 不過評審如何做到客觀、公正
哪些人做評審? 投票佔的百分比...等等

我想暫時最多可以是我最喜愛/最受歡迎......這類別了

高級配音迷

這個嘛...應該是年頭的時候提出吧|||
想一想, 要整理名單的都...^^;;;

提議是不錯, 不過評審如何做到客觀、公正
哪些人做評審? 投票佔的百分比...等等

我想暫時最多可以是我最喜愛/最受歡迎......這類別了 ...
白饅頭 發表於 2009-11-1 20:07

謝謝堂主大人寶貴意見
沒有堂主大人想得周全(這就是堂主和配音迷的分別啊~~)

如果用「留聲堂最喜愛2009」, 可不可以呢?

●留聲堂最喜愛(動畫)男/女主角
●留聲堂最喜愛(動畫)男/女配角
●留聲堂最喜愛(特攝/劇集)男/女主角
●留聲堂最喜愛(特攝/劇集)男/女配角
●相輔相成效果獎→(留聲堂最喜愛搭檔)
●留聲堂特別功勞獎?

贊成啊~~~
其實我都諗過類似o既o野,除o左男女主配外,仲有飛躍進步配音員XD
Tsubasa-hin 發表於 2009-11-1 18:33

飛躍進步配音員 好像很難定位的樣子

哈哈,好支持呢個想法呀,雖然我地響呢度搞的投票系自己發起,
但系我真系好希望距地的辛勞可以得到真實的回報^
susy441628s 發表於 2009-11-1 19:24

真實的回報是......續約加人工吧
希望大家都可以~~

高級配音迷

如果用「留聲堂最喜愛2009」, 可不可以呢?

●留聲堂最喜愛(動畫)男/女主角
●留聲堂最喜愛(動畫)男/女配角
●留聲堂最喜愛(特攝/劇集)男/女主角
●留聲堂最喜愛(特攝/劇集)男/女配角
●相輔相成效果獎→(留聲堂最喜愛搭檔)
●留聲堂特別功勞獎?
狐狸 發表於 2009-11-13 23:35

le個,
贊成啊!!
可使留聲堂更熱鬧!!

但幾時開始??
同埋結果幾時公佈???

如果某配音員拿到獎,
就要通知他了~~

中級配音迷

岩岩睇返依個Post...
其實這主意不錯的,
舉辦「留聲堂最喜愛2011」吧!!

高級配音迷

2年前既POST, 我已經忘記了

高級配音迷

回復 8# Wink_Maggie

兩年前...(過了時限不是會鎖帖的嗎?)

其實兩年前Fanny都說過
因為太多事情要顧慮, 所以搞不成=_="

對上兩年都是讓會員說說自己心中所愛而已~~