留聲堂

查看: 951|回復: 4

[聲朋俱樂部S2] 《聲朋俱樂部S2》 有禮小遊戲 第一集答案

10000萬

堂主

留聲堂同人廣播劇成員 聲之籌劃

在Mini Drama中,出現的角色如下:

艾爾莎•史卡雷特@FAIRY TAIL魔導少年
「你地聽住,其實喺我返黎果陣,我聽到好多野,話妖精尾巴嘅人成日係啲唔同嘅地方搞事。就算會長佢唔追究,唔代表我會放過你地!」
姬川玲子@血色草莓夜
「唔該你唔好講埋啲咁自大嘅野呀!」
「你呢啲死「 O靚」妹,既然冇能力為自己搞出黎嘅野負責任...」
早阪紫(嘉露蓮)@天堂之吻
「穿過嘈雜嘅世界,就會見到通往地下室嘅樓梯。喺唔刺眼嘅粉紅色亂咁油嘅門裡面,你會聽到歇斯底里嘅歌聲。呢一個咁樣嘅地方,佢地叫做工作室。」
秋元小町(冰天使)@Yes! 光之美少女
「不過呢,睇書同寫書真係好大分別架。我參加過徵文比賽,次次都落選架,仲俾人笑我,話我做唔到小說家,唔駛發夢啦。我最近都開始灰心,覺得自己冇可能做到。不過,木原同學佢肯聽我嘅夢想,而且又冇恥笑我。佢仲話會同我打氣 TIM,我都好想為佢嘅夢想加油同打氣!」
葛城佐智@三角追蹤
「二十五年前,殺死葛城佐智繪嘅兇手,佢發現左你就係當年喺現場嘅細路。」
「飛去上海想殺你,但係估唔到,最後錯手殺左志摩野先生」
園咲冴子@幪面超人W
「父親大人根本就從來都冇錫過我,佢只不過當我係 Museum 嘅齒輪,就好似當我係奴隸一樣咁樣束縛住我,一直以黎,佢根本完全都冇信任過我,父親大人真正鍚嘅人就只有一個,冇錯,係你呀,所以我一直都好憎父親大人,一直...一直以黎都咁討厭佢,係咁你決定喇,你究竟要成為我嘅同伴呀~定抑或係敵人?」
朽木瑠亞@Bleach漂靈
「宜家我話你知呀,我嘅真實身份係一個死神—朽木瑠亞。」
琴南奏江@華麗的挑戰
「係呀~已經有好多年冇試過做對手戲,要喺短短幾十秒之內,只係用一句對白,就可以表達哂所有野。老實講,我只係得一半嘅把握。但係...唔緊要,呢句對白就係我最想要嘅回覆。」
澤地君江@律政狂人
「你問我?一直以黎我都鍾意睇男人爭鬥架啦」
Grace@我可能不會愛你
「你肯定打感情牌比訂立好嘅賞罰制度令管理。其實你有冇諗過,因為你冇訂立一套賞罰的遊戲規則至會令佢地越黎越放肆架咋。」

恭喜會員joechen!!!
我們會有專人聯絡及安排小禮物交收。

版主

事後一問,中左5個是算多定少??話說我可能不會愛你個Grace如果認得出一定是大FANS~~
仲有Museum不是幪面超人W的嗎~~

一般配音迷

@@其實我都係估岩幾個 見無人玩我先頂硬上估下(其實我知好多人估得多過我)

10000萬

堂主

留聲堂同人廣播劇成員 聲之籌劃

感謝victorchan 提出更正

對白的方向...某程度上會受工作人員影響XD

所以小遊戲的參加資格是3組角色/影片名
當然聽得出越多就越好XDDDDDDD

版主

又話說,其實不只10個角色,因為我好確定"幪面超人月騎"的麻生百合都是有的